Neem afscheid van wegwerpbekers, koop een mok - Mokaholic

Neem afscheid van wegwerpbekers, koop een mok

Met de nieuwe regelgeving in 2024 die het gebruik van wegwerpbekertjes verbiedt, is het tijd om ons koffieritueel op kantoor te heroverwegen. Mokaholic biedt de perfecte oplossing met hun collectie van grappige en stijlvolle mokken.

Wat is de belangrijkste informatie voor deze wijziging?

  1. Verbod op Wegwerpbekers vanaf 2024: In Nederland wordt per 1 januari 2024 een verbod op het gebruik van wegwerpbekers op kantoor ingevoerd. Dit is in overeenstemming met de Europese regelgeving.

  2. Overgang naar Herbruikbare Bekers: Bedrijven worden aangemoedigd om over te stappen op herbruikbare bekers zoals mokken van keramiek, glas of herbruikbaar kunststof. Het gebruik van recyclebare bekers is toegestaan, maar ze moeten goed verzameld en ingeleverd worden om effectief gerecycled te kunnen worden.

  3. Initiatief van de Tweede Kamer: De Tweede Kamer heeft reeds actie ondernomen door voor 27 duizend euro aan mokken en glazen aan te schaffen. Dit moet jaarlijks 50 duizend wegwerpbekertjes vervangen, maar veroorzaakt momenteel overlast zoals meer afwas en irritatie onder medewerkers.

  4. Milieu-impact: Volgens Milieu Centraal zijn herbruikbare bekers al na een jaar beter voor het milieu dan wegwerpbekers, mits ze correct gebruikt worden. Dit houdt in dat ze meerdere keren per dag gebruikt en tussendoor met koud water omgespoeld worden.

  5. Keuze tussen Porselein en Kunststof: Bedrijven staan voor de keuze tussen porselein en kunststof bekers. Porselein heeft een langere levensduur en een sjiekere uitstraling, maar kost meer CO2 om te produceren. Kunststof bekers gaan minder lang mee, maar zijn duurzamer in productie.

  6. Uitdagingen en Oplossingen: De overgang brengt uitdagingen met zich mee zoals de beschikbaarheid van voldoende vaatwassers. Sommige bedrijven doen pilots met een beperkt aantal medewerkers om te bepalen wat het beste werkt.

  7. Jaarlijks Gebruik in Nederland: In Nederland worden jaarlijks 4 miljard wegwerpbekertjes gebruikt, wat de noodzaak van deze transitie benadrukt.

  8. Advies voor Bedrijven: Mariska Joustra van Milieu Centraal adviseert bedrijven om iedereen een eigen mok te geven en deze gedurende de dag meerdere keren te gebruiken.

Waarom een mok van Mokaholic?

Mokaholic's assortiment bestaat uit mokken met unieke en humoristische teksten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Deze mokken zijn een duurzame oplossing voor de wegwerp bekertjes. 

Voor Elke Persoonlijkheid een Mok

We hebben verschillende collecties die aan elke wens kunnen voldoen. 

Let op! 1 januari komt onze nieuwjaarscollectie uit. Jij bent nu de eerste die dit weet...

 

Of je nu thuiswerkt of op kantoor, een Mokaholic mok is de ideale metgezel en een leuke aanvulling op je werkplek.

Conclusie

De overstap naar herbruikbare mokken is een noodzakelijke verandering in ons dagelijks leven. Met Mokaholic's collectie kun je deze verandering stijlvol en met een glimlach omarmen. Kies voor duurzaamheid en persoonlijkheid met een mok die bij jou past.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.